Tips voor de perfecte roadtrip - All inclusive vakantie aanbiedingen | all-inclusive.be

Tips voor de perfecte roadtrip

Eindelijk! Door de coronapandemie was het twee jaar lang moeilijk om zorgeloos op reis te vertrekken. Daar komt nu verandering in! Ben je een avontuurlijke levensgenieter, dol op natuur, maar hou je toch van een beetje luxe? Dan is een roadtrip ongetwijfeld iets voor jou! Via onderstaande tips beleef je écht een zorgeloze vakantie! 

© pixabay.com

Organisatie 

Ben je laat met het plannen van je droomvakantie? Geen paniek, alles kan nog! Maar in dat geval is het wel nuttig om de reis te organiseren via een reisagentschap. Zij zorgen ervoor dat je reis volgens jouw wensen verloopt. En stel dat corona of de vele stakingen op de vlieghaven er toch nog een stokje voor steken, dan ben je beter af met een reisbureau. Zij voorzien een alternatief. Ben je toch liever volledig vrij en beslis je graag op het laatste moment waar je heen wil? Niets of niemand houdt je tegen om zonder reisagentschap op avontuur te trekken. Genieten zal je sowieso! 

Overnachting

Of het nu met een reisbureau is of niet, je zal op voorhand toch enkele keuzes moeten maken. De manier waarop je wil overnachten is een van de belangrijkste beslissingen. Ga je op hotel? Blijf je op bepaalde plaatsen langer dan een nacht? Of is een tent voor jou dé meest ontspannende manier om te reizen? Een all-in overnachting kan ook erg handig zijn om een avond goed te eten en te genieten van een heerlijk ontbijt, voor je opnieuw on the road gaat. Afhankelijk van welke optie je kiest, zal je meer of minder moeten plannen op voorhand. En dan kan je ook nog voor een camper gaan, dé ideale wagen om rond te trekken! Keuzestress!? 

Natuur

Heel wat landen vormen het ideale decor voor een roadtrip. Denk maar aan Duitsland, Schotland, Noorwegen of Zweden. Vaak is de weelderige natuur in die landen een grote troef. Durf daarom ook je auto achter te laten en de natuur in te trekken. Maak bijvoorbeeld een mooie meerdaagse wandeling en ontdek het landschap op een andere manier. Train je beenspieren en geniet van een lekkere picknick met zicht op de natuur. Als iedereen zijn rugzakken meeneemt, kom je niets tekort op zo’n wandeling en hoeft het ook niet veel te wegen: denk aan water, eten, een extra trui en een kleine opgooitent. 

Weersomstandigheden

Veel groen in een mooie natuur betekent helaas ook dat er veel neerslag valt. Bereid je bij die landen dus goed voor op alle weersomstandigheden. In Schotland zeggen ze bijvoorbeeld dat je in een dag alle seizoenen kan tegenkomen. Pak je bagage met die levenswijsheid in gedachten en neem zeker een goed en degelijk regenpak mee!   

 

Waar trek jij naartoe op je roadtrip?