Zo kies je de beste dakkoffer voor je vakantie - All inclusive vakantie aanbiedingen | all-inclusive.be

Zo kies je de beste dakkoffer voor je vakantie

Ga je binnenkort op vakantie, maar is de auto niet groot genoeg om alle spullen mee te nemen? Dan kun je ervoor kiezen om een dakkoffer aan te schaffen. Maar hoe kies je nou de juiste dakkoffer? Wij helpen je op weg met een aantal tips.

© pixabay.com

Bedenk hoeveel ruimte je nodig hebt

Het is handig om, voordat je een dakkoffer aanschaft, te weten hoeveel ruimte je nodig hebt. Doordat een dakkoffer ook zorgt voor meer brandstofverbruik, wil je geen grotere koffer dan dat nodig is. De Hapro Traxer 6.6 is een ideale dakkoffer wat ruimte betreft, doordat je er een bijpassende tassenset bij krijgt waarmee je de koffer efficiënt kunt inpakken.

Schaf dakdragers aan

Wanneer je nog nooit een dakkoffer hebt aangeschaft, dan is de kans groot dat je ook nog geen dakdragers hebt. Zorg er daarom voor dat je deze er ook bij koopt. Heb je al dakdragers? Achterhaal dan of de dakkoffer die je op het oog hebt wel op de dakdragers past. Er zijn universele dakdragers op de markt, maar helaas passen niet alle dakkoffers daarop.

Kies het juiste formaat

Kies een dakkoffer die goed past bij het formaat van je auto. Zo mag de dakkoffer niet te ver naar achter of naar voren uitsteken. Volgens de officiële regels mag de dakkoffer aan de voorkant tot de voorbumper komen en aan de achterkant maximaal 1 meter uitsteken.

Ga voor een duo of dual koffer

Een duo of dual koffer is een dakkoffer die aan beide kanten kan worden geopend. Dit is niet alleen makkelijker met inpakken, maar deze koffers zijn ook eenvoudiger te bevestigen aan de auto.

Houd rekening met de maximum daklast

Sommige auto’s hebben een lage maximale daklast. Is dat bij jouw auto ook het geval? Ga dan voor een lichtere koffer.