Zo maak jij de mooiste vakantiefoto's met je smartphone - All inclusive vakantie aanbiedingen | all-inclusive.be

Zo maak jij de mooiste vakantiefoto’s met je smartphone

Tegenwoordig hoef je geen grote camera meer mee te nemen om de mooiste foto’s te maken. De meeste smartphones zijn namelijk uitgerust met geavanceerde camera’s waarmee je de mooiste kiekjes kunt schieten. Wil jij jouw mooiste vakantieherinneringen goed vastleggen? Lees dan gauw de volgende tips!

© pixabay.com


Compositie is het belangrijkst
Een foto maken met je smartphone is niet zo lastig, maar van een scheve foto en overbelichting wordt niemand vrolijk. Het lijkt daarom alleen voor fotografen of professionele camera apparatuur weggelegd om de mooiste kiekjes te schieten. Dit kun je natuurlijk afschuiven op de technische specificaties van je telefoon, maar tegenwoordig zijn veel smartphones voorzien van zeer hoogwaardige camera’s. Het is dus niet alleen de camera, maar juist de compositie. Denk iets langer na over het plaatje dat je wilt schieten. Is het object recht, staat alles op de foto en is dit de beste plek voor de foto? Als je iets langer nadenkt, kun je tot een ander inzicht komen wat leidt tot mooiere foto’s.

© pixabay.com


Handige gadgets
Met de juiste accessoires en gadgets maak je nog betere foto’s. Neem een selfie stick mee op vakantie om jouw smartphone in vast te klikken. Je kunt vervolgens de zelfontspanner aan zetten en mooie groepsfoto’s maken. Denk ook eens aan een ander smartphonehoesje. Er bestaan namelijk handige smartphonehoesjes voor op reis. Deze kun je bijvoorbeeld vastmaken aan een keycord zodat je altijd jouw telefoon veilig bij de hand hebt.
 
Bewerking
Jouw vakantiefoto’s worden een stuk professioneler en mooier door de juiste bewerking. Installeer een aantal gebruiksvriendelijke bewerkingsapps om jouw vakantiefoto’s nog mooier te maken. Het contrast aanpassen, kleurintensiteit veranderen en de warmte aanpassen kan al veel doen voor jouw vakantiefoto’s.