Kom in tropische sferen in de Dominicaanse Republiek - All inclusive vakantie aanbiedingen | all-inclusive.be

Kom in tropische sferen in de Dominicaanse Republiek

Ben jij ook zo toe aan je welverdiende vakantie? De Caraïben zijn één van de weinige plekken op de wereld, waar je volop kunt genieten van heerlijke temperaturen, witte stranden, blauwe zee, palmbomen en ook nog eens een aardige bevolking. Er zijn verschillende eilanden in de Caraïben die aan deze eisen voldoen, maar de Dominicaanse Republiek is toch wel één van de meest populaire Caribische eilanden. Hier kom je niet onder de witte stranden en blauwe zee uit en tevens is het een heel swingend land, dus uitgaan gaat er ook heel goed. Tevens kun je genieten van lokale gerechten en kennismaken met de lokale bevolking. Kortom, de Dominicaanse Republiek biedt alles voor een geslaagde zonvakantie met wat extra’s.

Whala Bayahibe

© TUI.be

De Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek ligt op het eiland Hispaniola en beslaat een groot gedeelte van het oosten van dit eiland. Het andere gedeelte van het eiland wordt gedeeld met Haïti. De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is Santo Domingo, een levendige stad waarin de geschiedenis rondom de ontdekking van het eiland door Columbus goed weergegeven wordt. Het eiland werd in 1492 door Columbus ontdekt en hij is er later nog vier maal naartoe gekeerd. Nadat het eiland door de Spanjaarden overheerst werd, veroverden de Fransen later die positie en wisselden hun leiderspositie regelmatig af met de Spanjaarden, als zij weer een oorlog wonnen. In totaal is in de afgelopen paar honderd jaar vier maal de onafhankelijkheid uitgeroepen, maar werd het later toch weer overheerst. De laatste keer dat de Dominicaanse Republiek onafhankelijk werd was in 1966. Hoewel de Dominicanen toen overheerst werd door een dictator. Vanaf 1978 heerst er een stabiele democratie op het eiland en wordt er veel aandacht besteed aan het toerisme, waar een deel van de bevolking van afhankelijk is.


Paradijselijke stranden, azuurblauwe zee, wuivende palmbomen: klik hier voor jouw droomvakantie!
Promo
Zin in de Dominicaanse Republiek? Dit is de weg naar een geslaagde all-inclusive vakantie!
Promo
Uitgebreide all-in, zwemparadijs, ruime kamers en kortingen die zich opstapelen, boek hier!
Promo

All inclusive vakantie in Whala! Bayahibe

In het oosten van het eiland ligt de plaats Punta Cana. Hier staat ook het hotel Whala! Bayahibe. Het is een relatief eenvoudig hotel, maar veel luxe heb je ook niet nodig, omdat je hele dagen buiten leeft. Wel kun je hier terecht voor een all inclusive vakantie waardoor je op je wenken bediend wordt. Het hotel ligt op 1 kilometer van het strand en met de gratis shuttle wordt je naar het beroemde strand Playa Dominicus gebracht. Ook kan de shuttle je naar de plaats Bayahibe brengen als je uit wilt gaan. Maar je kunt je ook prima in het hotel vermaken op één van de gratis ligzetels aan de zwembaden. Het hotel heeft namelijk een zoetwaterzwembad en drie zoutwaterzwembaden. Verder beschikt het hotel over een hoofdrestaurant waar je je all inclusieve maaltijden geserveerd krijgt, een sushibar, een snackbar en een beachbar waar je je tegoed kunt doen aan snacks. Door het hele hotel kun je gratis gebruikt maken van wifi.

Whala Bayahibe

© TUI.be

Kamers

Er zijn standaard kamers met tuinzicht en kamers met lateraal of frontaal uitzicht op zee. Ook hebben de kamers een balkon of een terras en vind je in elke kamer een badkamer met bad, douche en een haardroger. Op de kamer zelf is airco en een plafondventilator aanwezig. Ook is er een televisie, een koelkast en een safe aanwezig.