Waarom zou je voor een all-inclusive vakantie kiezen? - All inclusive vakantie aanbiedingen | all-inclusive.be

Waarom zou je voor een all-inclusive vakantie kiezen?

Een all-inclusive vakantie kent veel voordelen, en ondanks dat zijn veel mensen er wat huiverig voor. Het beeld is er een beetje dat mensen die een all-inclusive vakantie hebben de hele dag aan het eten zijn. Toch zijn er diverse redenen te bedenken waarom u echt eens een all-inclusive vakantie moet maken!

©pixnio.com

Wat is een all-inclusive vakantie?
Een all-inclusive vakantie is meestal in een hotel of resort. U betaalt vooraf een bepaald bedrag en daarvan heeft u overnachtingen en de reis naar uw vakantiebestemming, maar kunt ook de gehele dag eten en drinken. Dit geldt voor het ontbijt, de lunch en het avondeten, maar ook alle drankjes en snacks tussendoor. Heel soms moet u wel betalen voor alcoholische versnaperingen of voor snacks en drinken rond bepaalde tijdstippen. Dit staat altijd al duidelijk aangegeven wanneer u gaat boeken en ook in het resort kunt u hier meer informatie over vinden. All-inclusive vakanties zijn doorgaans vooral op zonnige vakantiebestemmingen, maar kunnen praktisch overal zijn. Behalve het eten en drinken kunt u ook meestal gebruikmaken van faciliteiten, denk aan een zwembad, sportschool of taxibusje.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde all-inclusive vakantie!
Promo
Comfortabel of luxueus all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een all-inclusive vakantie
Promo

Complete ontspanning tijdens een all-inclusive vakantie
Eén van de beste dingen aan een all-inclusive vakantie is dat u compleet kunt ontspannen. Geen stress, geen spanningen. U hoeft nergens over na te denken. Veel mensen hebben tegenwoordig een gehaast en gestrest leven en tijdens een all-inclusive vakantie kunt u volledig ontspannen.

© Pixabay.com

U weet precies hoe duur uw vakantie is
Een groot voordeel is dat u van tevoren precies weet hoe duur de vakantie is. Bij veel vakanties krijgt u te maken met allerlei extra kosten waar u niet op gerekend hebt. Ergens uit eten gaan kan dan opeens erg prijzig worden. Ook wanneer u kinderen heeft, weet u vooraf precies hoeveel geld u kwijt bent.

Probeer meerdere gerechten
Als u naar een restaurant gaat, bent u mogelijk geneigd om iets te kiezen dat u al kent. Het is immers zonde om geld uit te geven aan iets dat u toch niet leuk vindt. Tijdens een all-inclusive vakantie is het veel gemakkelijker om eens wat nieuwe gerechten te ontdekken. In veel resorts zijn er daarnaast meerdere restaurants beschikbaar waar u kunt eten. Hierdoor blijft het ook lekker afwisselend en het is dus echt niet zo dat u dagelijks hetzelfde moet eten.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde all-inclusive vakantie!
Promo
Comfortabel of luxueus all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een all-inclusive vakantie
Promo

U kunt een uitstapje maken
U bent helemaal niet verplicht om de hele tijd bij het resort te blijven. Als u wilt zijn er talloze bezienswaardigheden in de buurt waar u heen kunt gaan en u kunt daar zelfs wet eten of drinken. Dat kost wel geld, maar het kan een leuke afwisseling zijn. Soms zijn er ook mogelijkheden om excursies te maken vanuit het resort. Of dat extra geld kost of niet, is afhankelijk van de accommodatie.